Trouwboeket: over de schouder weggooien of bijhouden?

Felix pakhuis Antwerpen trouw Togoldor en Matthew foto-23.jpg

Het is al langer ingeburgerd bij ons dat de bruid, op het einde van feest haar trouwboeket over de schouder gooit, in een woeste menigte van vrijgezelle vrouwen. Wie het boeket vangt zou, volgens de overlevering, de eerstvolgende zijn die trouwt. Een leuke traditie, die vaak hilarische momenten creëert, waarbij, soms op een vrij agressieve manier, het boeket volledig uit elkaar wordt getrokken. Geweldig! [envira-gallery id="20903"]

Trouwboeket

Een trouwboeket wordt door de floristen zowat beschouwt als het centrale stuk, binnen alle bloemdecoraties van die dag. Het is meer dan een hoop bloemen bij elkaar gebonden en geeft vaak de persoonlijkheid van een bruid weer. Het boeket moet haar kleed accentueren, haar stijl en vaak ook het thema van de huwelijksdag illustreren, wanneer ze aan de arm van haar vader naar het altaar wandelt.  Vaak neemt het een prominente plaats in bij de foto’s, samen met het kleed, het haar en de make-up.

Bovendien wordt het vaak versiert met erfstukken, zoals antieke broches of trouwringen van grootouders. Kortom een vrij duur stuk, dat niet echt toelaat om over de schouder te gooien... of wel?

2de boeket

Je kan kiezen voor een bijkomend boeket. Dit ‘gooi-boeket’ is kleiner, lichter en goedkoper.Niemand zal je dat kwalijk nemen, in tegendeel. Tegen de tijd dat je het gaat gooien, zijn de gasten door de ambiance en de drank toch al minder alert. Het is bovendien lichter, wat hoofdletsels en permanente hersenschade beperkt.

Zo kan je het gooien van het boeket nog steeds doen.

Je echte boeket kan je op een droge, donkere plaats op zijn kop laten drogen. Of het door een specialist laten drogen of vriesdrogen, zodat zelfs de kleuren heel mooi blijven. Vraag zeker raad aan jouw leverancier van het boeket, die moet je ongetwijfeld verder kunnen helpen. Zo kan je het jaren bewaren! En wordt het, samen met het kleed, de manchetknopen, de sluier en uiteraard de foto’s, een erfstuk, dat generaties zal meegaan.

Gaan jullie trouwen? Zijn jullie op zoek naar een handige Checklist?

Vul onderaan je gegevens in en ik stuur de checklist zo snel mogelijk

Door je gegevens in te vullen ga je akkoord met het privacy beleid.