Tips die een bruidegom moet weten

Felix pakhuis Antwerpen trouw Togoldor en Matthew foto-2.jpg

Bruiden worden overstelpt met tips op het internet, maar een bruidegom moet het vaak met minder doen.  Ik heb medelijden met jullie, vandaar deze tips:

Een trouw draait hellemaal rond de bruid.

Jouw job bestaat er in om de bruid zo gelukkig mogelijk te maken en te houden. Complimenteer haar dus regelmatig op al het werk dat ze doet voor het huwelijk. Toon interesse.  Ze heeft veel aan haar hoofd en je weet er nog niet de helft van. Geloof mij, de meeste dispuutjes draaien daar rond. Maar zet je niet volledig opzij. Als iets wil inbrengen, doe dat.

Verzorg je op de grote dag.

Ook al is je look een stoppelbaard, zorg dat het niet lijkt alsof je 3 nachten onder een brug hebt geslapen.  Een beetje deo doet wonderen.

SM-8-van-873.jpg

Eet iets

Als jullie de avond voor de trouw apart slapen, nodig voor de volgende morgen de getuige uit of de ‘best man’ of vrienden. Zo kunnen jullie samen iets eten. Dit is altijd een mooi moment om de dag te beginnen. En je zult meer op je gemak zijn.

HE-2-van-444.jpg

Je pak

Bespreek vooraf of je pak een verassing moet zijn, of het belangrijk is dat het perfect past bij het kleed. Het laatste wat je wilt is een teleurstellende blik van de bruid als ze de deur open trekt.

Maak een checklist

Het zal veel stress vermijden.  Denk aan je identiteitskaart en andere belangrijke papieren.

Hou je aan het schema!

Een bruid mag te laat komen een bruidegom NOOIT!

Hang het kalf niet uit op je vrijgezellenavond.

De verhalen van hoe je in de gevangeis bent gesukkeld, het veel te grote, getatoeëerde anker op je arm, de selfies met gedecolleteerde vrouwen.   Deze verhalen zullen je heel je relatie blijven achtervolgen.

SN-115-van-789.jpg

Schrijf een speech en/of geloftes.

Dit is zeer emotioneel en een fijne manier om je gevoelen te laten zien. Maar zet geen menden in hun hemd! Tenzij je een professionele stand up comedian bent, is het bijna onmogelijk om hierdoor niet beledigend over te komen. Laat het lezen door vrienden, die het goed met je menen. In een speech (op het avondfeest) kan je best je ouders, je schoonouders, je getuigen bedanken. Vergeet jouw kersverse vrouw niet de hemel in te prijzen!

Maak op de dag voldoende tijd vrij om even bij elkaar te zijn.

Even weg van de drukte kan nodig zijn.  Het geeft je wat energie voor de rest van de dag.  Bespreek het op voorhand met haar, zodat jullie dit kunnen plannen.

Praat op jullie dag met zoveel mogelijk mensen.

Laat je niet opeisen en doodvervelen door 1 persoon.  Blijf samen!  Dat maakt het makkelijker om los te komen van bepaalde gasten.

Go with the flow.

Er zullen dingen fout lopen.  Trek het je niet aan, stel vooral jouw bruid gerust en zeg dat alles goed komt.

SM-265-van-873.jpg

Geniet van je foto shoot.

Je hoeft niet nerveus te zijn. Je bent geen foto model. Niemand verwacht dit van jou. Een trouw fotograaf weet dat je weinig ervaring hebt met poseren en zal je op jouw gemak stellen.

Geniet van de dag en van elkaar!

 

Gaan jullie trouwen? Nood aan een handige checklist?

Vul onderaan je gegevens in en ik stuur je zo snel mogelijk een handige checklist!

Door je gegevens in te vullen ga je akkoord met het privacy beleid