BLOG | Tips voor 8 dingen waarop je je zeker moet voorbereiden op je trouwdag

Hof Ter Buecken trouw Hanne en Pol foto-10.jpg

Zorgeloze sprookjeshuwelijken bestaan, maar je kan je best toch voorbereiden op een aantal dingen.  Hier wat tips

Slecht weer:

Dit is uiteraard Nr1 in de zorgen van een koppel. Regen, onweer, storm, daar hoopt niemand op. Maar wanneer het gebeurt, gebeurt het.

Voorzie paraplu’s (liefst dezelfde stijl als de rest van jullie huwelijk), kijk naar een alternatieve (binnen)locatie voor de shoot, en ga zeker na of de plaats waar jullie het feest houden voldoende verwarmd is. Vooral in een tent kan dat wel eens tegenslaan. Maar denk ook aan de hete dagen. Verkoeling, schaduw en veel water drinken. Alles om niet flauw te vallen.

Vlekken op de jurk

Hoe hard je ook zal proberen, die komen er vroeg of laat op. Liever laat uiteraard. Vraag dus zeker advies aan jouw schminkster en aan de bruidswinkel!

Lawaai tijdens de ceremonie

Vooral bij buiten huwelijken heb je wel eens last van vliegtuigen of treinen. Je woont immers in Vlaanderen en niet op de vlakten in Patagonia. Ga zeker eens luisteren op voorhand, om het beter in te schatten. Zo ga je je niet laten afleiden op de dag zelf.

Zere voeten

Great! Je hebt eindelijk je ideale schoenen gevonden en daar ga je ongeveer 20 uur op stappen. Hmm, voorzie comfortabele schoenen: slippers, sneakers, rubber botten, voor mijn part. Maar voorzie iets, anders zal de dansvloer niet aan jouw besteed zijn.

Gasten die de dress code of het concept niet snappen

Niets van aantrekken. Concentreer je om volop te genieten van je dag. Neen, echt, niets van aantrekken!

Toilet

Voor bruiden meer een ‘probleem’ dan voor bruidegoms (of bruidegommen, beide mogen). Denk op voorhand na wie je gaat assisteren, bij het toiletbezoek, want hulp zal je nodig hebben. Je hebt namelijk een kleed aan, ter grote van een kinderkamer. Misschien is dit wel een oplossing: De bridal buddy :) http://www.thisisgoodgood.com/bridal-buddy-use-bathroom-wedding-gown/

Verkeer

Hou er rekening mee dat het op sommige dagen (vooral op zaterdagen) veel drukker kan zijn op de weg, dan op weekdagen.   Dus plan de verplaatsingen realistisch. Ga ook na of er geen wegwerkzaamheden zijn op de trajecten. Er is niet meer stresserend dan de helft van de familie kwijt te zijn of te laat komen voor je eigen trouw. Dat brengt ons naadloos naar het volgende punt:

Vertraging

Die komt er sowieso. As je bv. denkt dat je onmiddellijk na de ceremonie, rustig kan vertrekken, Think again. Iedereen wil je ontmoeten, iets afgeven, een praatje maken. Calculeer dit van in het begin, in je planning, in!

Tips: Maak een goede, doordachte planning van de dag veel op voorhand. Ga de trajecten na, controleer werken, evenementen (braderij, kermis, optocht,...) en hoe snel de ceremonie wagen kan rijden (!)

Tips: Laat die planning ook nakijken door je fotograaf. Hij heeft hier al jaren ervaring mee en is heel de dag bij jullie! Zo hoef je niet heel je trouwdag met een clipboard en stopwatch rond te lopen. Hoef je dus ook niet te stressen en kan je volop genieten.

Volg de tips and tricks!

Op zoek naar een gratis handige planner?

shutterstock_507858739.jpg

Gratis checklist nodig?

Vul je gegevens hieronder in…

Door je in te schrijven ga je akkoord met het privacy beleid