Blog | 9 unieke tips om je trouw extra persoonlijk te maken | Tip!

huwelijks-taart-foto-1.jpg

Tip alert! Geef toe, je hebt al verschillende trouws meegemaakt waarvan je je s 'morgens weinig herinnert.  Neen, dat is niet alleen de schuld van overmatig gebruik van alcohol.  Vaak is er weinig dat indruk maakt of beter gezegd: meer indruk maakt dan de vorige trouw die je hebt bijgewoond.  Daarom 9 unieke tips om je trouw extra persoonlijk te maken.  En zo een geweldige indruk na te laten!

Tip 1: Geef je gasten een persoonlijk programma van de ceremonie

Altijd leuk om jullie geschiedenis (beknopt) mee te geven in het programma van de ceremonie.  Waar jullie elkaar hebben leren kennen, hoe het huwelijksaanzoek is verlopen,...

Of druk het programma op een waaier, voor hete zomerdagen.  Ideaal voor buitenceremonies.  Als er kinderen aanwezig zijn, kan je aangepaste programmaboekjes maken, met puzzels, raadsels,.. Kortom om ze bezig te houden tijdens de ‘saaie’ momenten.

C-mine-trouw-Hanne-en-Kobe-details-foto-7.jpg

Persoonlijk programma van de ceremonie

 Tip 2: Schrijf je eigen geloften

Niets zo persoonlijk dan voor vrienden en familie uit te drukken, hoeveel jullie van elkaar houden.  Een geweldig emotioneel moment, dat je met alle aanwezigen kan delen.  Opgelet, dit is niet hetzelfde als de speech op het avondfeest, vaak gegeven door vrienden, getuigen en ouders.  Hier wordt er al eens de draak gestoken met bruid of bruidegom.  Liever niet doen tijdens je geloften.  Het lijkt grappig op het moment, maar heeft al tot zware familieruzies geleid, ... vermijden dus.

Begin niet te laat aan je geloften.  Op de ochtend van je huwelijk of zelfs de avond er voor is de inspiratie vaak veel minder en zorgt enkel voor stress die je op dat moment best kan missen.

Sophie-en-Noach-Blog-24-van-54.jpg

Eigen geloften

Tip 3: Maak een hashtag

Nog een gemakkelijke tip. Zo zullen alle foto’s van de gasten op één plek te vinden zijn. Probeer een niet al te moeilijke naam te nemen.

Tip 4: Maak een originele aankondiging van de tafelindeling

Leuk omdat je gasten elkaar onmiddellijk bij de naam kunnen noemen. Breekt het ijs, gegarandeerd!

Horta-Antwerpen-trouw-Emilie-en-Jan-foto-21.jpg

aankondiging van de tafelindeling

Tip 5: Neem een leuke decoratie voor op de taart.

Dit is een moment waarop vrienden en familie hebben gewacht.  Zorg er voor dat je taart iets heeft om over te spreken!

huwelijks-taart-foto-1.jpg

Leuke taart decoratie

Tip 6: Leg een originele gastenboek

Altijd leuk als gasten een boodschap kunnen achterlaten. Een mooi boek met verlovingsfoto’s is altijd een winner. Maar het kan nog origineler: een tuinbank waar de namen worden ingebrand, een boompje waar je de bladeren van kan beschrijven, een bord met krijt, een muziekinstrument, een message in a bottle, polaroidfoto’s met een boodschap aan een waslijn,...

origineel-gastenboek-trouw-huwelijk-foto-1.jpg

Originele gastenboek

Tip 7: Ontwerp een monogram

Leuk als je je eigen logo hebt voor je trouw. Dat kan overal terugkomen. Op het programmaboekje van de ceremonie, uitnodigingen, nep-tattoos en zelfs op de dansvloer!

monogram-trouw-huwelijk-foto-1.jpg

Monogram

Tip 8: Zing je eigen openingsdans

Toegegeven, voor de moedigen onder ons. Kleine kanttekening: Ga eerst even na of je wel degelijk kunt zingen. Ga ten rade bij iemand die iets van zingen kent. Niet bij je vrienden en familie, tenzij één van hen werkt bij ‘the voice’

Tip 9: Geef cadeautjes voor de gasten

Iets wat altijd wordt geapprecieerd door de gasten is een klein cadeautje dat ze op het einde van het feest mee kunnen nemen. De laatste indruk van het feest is ook belangrijk!

origineel-geschenk-gasten-trouw-huwelijk-foto-1.jpg

Cadeautjes

 

Gratis een zeer handige checklist nodig?

shutterstock_507858739.jpg

Handige checklist nodig?

Vul je gegevens hieronder in…

Door je in te schrijven ga je akkoord met het privacybeleid