Blog | 10 tips om meteen van start te gaan met het plannen van jullie trouw.

C mine Genk trouw Hanne en Kobe foto-17.jpg

Pas verloofd? Proficiat. Hier zijn 10 tips om meteen van start te gaan met het plannen van jullie trouw.

Nadat de champagnekurken hebben geknald, iedereen op de hoogte is, er genoeg foto’s van de ringen op instagram staan en jullie overladen worden met felicitaties, het leuke werk: het plannen van de trouwdag.

Tip 1. Ga na wanneer jullie kunnen trouwen.

Probeer in te schatten dat diegene die je er zeker bij wil hebben, in die periode kunnen. Het moet nog geen exacte datum zijn, maar toch al een bepaalde periode. Ga ook al eens langs bij de gemeente.  Vaak hebben ze tips and tricks voor het vlot vastleggen van een burgerlijk huwelijk.  Meestal wordt de definitieve datum duidelijk als de feestzaal wordt geboekt. Dat brengt on naadloos bij het volgende punt:

Tip 2. Ga op zoek naar een gepaste feestzaal.

Soms maakt een koppel een beslissing op basis van het eten, de ligging, de uitstraling. Maak lijsten van zalen die jullie zien zitten en hou rekening met de afstanden. Het heeft weinig zin een feestzaal te nemen in Oostende als je trouwt in Hasselt. Luister goed naar tips van vrienden die al getrouwd zijn, voor je een beslissing maakt. Wacht zeker niet te lang om afspraken te maken, sommige feestzalen zijn 2 (!) jaar op voorhand geboekt!

Tip 3. Bepaal je budget.

Trouwen kost bijna niets, afspraak maken op het gemeentehuis, maximum een paar honderd Euro betalen, et voilà. maar een trouwfeest houden, ... Stel je prioriteiten, maar weet dat sommige dingen nu eenmaal kostelijk zijn. Een huwelijksfeest is een luxe evenement en vergt daarom ook vaak een luxe budget. Tips: Duurste en goedkoopste gemeenten om te trouwen: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150210_01521043

Tip 4. Laat het aan iedereen weten

Ook diegene die niet op Facebook zitten. Zo valt er niemand uit de boot. Vooral grootouders vinden het ontzettend leuk om het nieuws persoonlijk te horen. Update je status op Facebook: gedurende een hele week felicitaties! Geweldig!

Tip 5. Maak een lijst van gasten die je wil uitnodigen.

Een ruwe lijst, zo kan je inschatten hoeveel volk je gaat uitnodigen. De keuze van de feestzaal zal hierdoor ook bepaald worden.

Tip 6. Ga op zoek naar een fotograaf.

Ik spreek hier voor mijn eigen winkel, maar huwelijks-fotografen volgen het ‘ritme’ van de feestzalen. Sommige feestzalen worden 2 jaar op voorhand geboekt, en daardoor ook de fotografen. Ontdek hier of ik nog vrij ben.

Tip 7. Ga op zoek naar inspiratie:

Pinterest, instagram, tips van vrienden en vriendinnen.  Kennis is 'key'

Tip 8. Denk na over bruidsmeisjes en jonkers.

Wie wil je dicht in de buurt tijdens de mooiste dag? Laat je niet iemand opdringen. Kies zelf!

Tip 9. Zoek advies en raad!

Probeer het warm water niet opnieuw uit te vinden. Er loopt genoeg volk rond om enthousiast raad en tips te geven. Gebruik het!

10. Op zoek naar een gratis handige planner?

shutterstock_507858739.jpg

Gratis handige Checklist nodig?

Vul je gegevens hieronder in…

Door je in te schrijven ga je akkoord met het privacybeleid