Horta huwelijksfoto’s | Antwerpen, fotograaf | Emilie en Jan| 16 juli 2016

Horta Antwerpen trouw Emilie en Jan foto-4.jpg

Een trouw in mijn eigen stad. Hoe verplaatsen we ons dan? Inderdaad, met het openbaar vervoer. En dat vonden Emilie en Jan ook. De tram nemen richting Horta, om in de stad hele leuke portretjes te maken. Alles zonder ons op te jagen. Zalig!

Emilie en Jan

Een zeer 'down to earth'  koppel dat elkaar heeft leren kennen tijdens de studies in Leuven en ondertussen al meer dan 12 jaar samen.  Jan heeft Emilie ten huwelijk gevraagd in Uluru.  Neen, dat is niet in West-Vlaanderen, maar in Australië.  Oh, en het was onder een immense sterrenhemel.  Romantiek is dood zei u?  Ik denk het niet!  Ik heb ze leren kennen als een koppel dat perfect wist hoe alles moest lopen en waren dan ook ontspannen 'all the way'.  Waar ze zelf het meeste van hebben genoten:  Het relax klaarmaken in huiselijke sfeer, interactieve en toch intieme fotoshoot, ontmoeting met de naaste familie, de vele lieve woordjes tijdens de ceremonie, heerlijke receptie op terras middenin hun stad, dineren in kleine kring, alle druk van de ketel en volledig losgaan op het dansfeest!

Voor de wet trouwden ze op een andere dag, wat het allemaal nog veel relaxter maakte op hun trouwdag.  En, zo zeggen ze zelf, heb je toch op 2 verschillende dagen een beetje feest.

Als tip geven ze nog mee:  'Een fotoshoot is een leuk moment als koppel: voorzie er voldoende tijd voor. Wij vonden het een goede keuze om dat middenin de stad te doen waar we wonen: heel leuke interactie met de mensen die je onderweg tegenkomt! Ook vonden we het handig om de shoot vlakbij de feestzaal te doen; je verliest geen tijd met verplaatsingen.'

Na de shoot ging het richting Horta, wat inderdaad vlak bij was,  voor de ceremonie en het avondfeest.

Het feest in de art nouveau zaal van Horta

In deze imposante zaal hebben ze de ijzeren spanten van het vroegere ‘Volkshuis’ in Brussel gebruikt. Vandaar de naam Art nouveau zaal.  Aan de zaal een geweldig terras met een fantastisch uitzicht, zodat je midden in sfeer van de oude stad zit.  Een echte aanrader!

Hier was ook de ceremonie. Ik heb de trouw van Jan zijn broer, Pieter in augustus vorig jaar gefotografeerd en kon ik mij herinneren dat de speeches ontzettend origineel en grappig waren. Dat was nu niet anders. Spitsvondig en hilarisch.  Een zeer originele ceremonie met veel getuigenissen van familie en vrienden. Overal stralende gezichten.

Tussen het voor- en het hoofdgerecht even wegglippen voor wat foto's is altijd leuk.  Even uit de drukte en bekomen van de afgelopen uren.  Dat was buiten de vrienden van Emilie en Jan gerekend die ons vanaf een wat verder gelegen terrasje in het oog kregen en dan maar besloten om ons spontaan te komen begroeten.

Als alle gasten waren toegekomen en na het fantastische diner kon het feest echt losbarsten. Wat een fantastisch koppel! Ze glunderde heel de dag door! Ik heb er geweldig van genoten en allemaal in mijn eigen stad.

Emilie en jan, het allerbeste!

Foto’s

Horta Antwerpen trouw a Emilie en Jan foto-1-1.jpg
Horta Antwerpen trouw Emilie en Jan foto-1.jpg

De leveranciers

Feestzaal: Horta

Bruidskleed: Farah Love

Schoenen: C'est moi

Pak: Wilan

Ringen: Wim Meeussen

Foto's: Geert Peeters