Kasteel van Saffelaere huwelijksfoto's | Saffelaere, België fotograaf | Emma en Wouter | 19 december 2015

kasteel-van-saffelaere-trouw-emma-en-wouter-huwelijk-40.jpg

Twee romantische zielen, zo zou je Emma en Wouter het best kunnen omschrijven. Dat zag je al meteen als je de plek van de ceremonie binnen stapte.  Een mooie ingerichte oude hoeve vol met snuisterijen en kaarsen, kerstbomen en lichtjes.  Maar ook de twinkeling in hun ogen, tijdens hun openingsdans in het Kasteel van Saffelaere, verraadde dit.

Emma en Wouter:

Toen ik Emma en Wouter voor de eerste keer ontmoette waren ze volop aan het bouwen aan een pand waar hun groepspraktijk zou komen: We care groepspraktijk.  Ze hebben elkaar leren kennen tijdens hun studententijd, in Gent, tijdens de kennismakingsdag van de school.  Die dag werd er gewandeld en allerlei opdrachten gedaan en ze spendeerde heel de dag samen.  Echt verkocht was Emma toen ze Wouter sierlijk zag Limbo-dansen tijdens één van die opdrachten.   Nu zijn ze al zo’n 6 jaar samen.   Beiden zijn ze afgestudeerd als osteopaat.  Wouter komt oorspronkelijk uit Nederland, maar beheerst het Oost-Vlaams alsof hij een geboren en getogen Sinaaiaan, Sinaaiees, een inwoner van Sinaai of Belsele is.

Ik had op voorhand al met hen mogen werken tijdens hun love shoot, die we een paar maanden voor hun trouw gepland hadden.   De foto’s konden dan in een gastenboek verwerkt worden, zodat hun vrienden en familie hierin een berichtje konden schrijven, tijdens het avondfeest.  Het was een super dag met veel romantische foto’s op het strand.

Voor de wet trouwden ze een week voor de grote dag in het gemeentehuis van Sinaai. Zo konden ze zonder stress genieten van hun trouwdag.  De ceremonie zelf ging door in een oude omgebouwde hoeve in Merendree.  Een toplocatie waar je omringd werd door antiek, kandelaren met kaarsen en opmerkelijke spullen.

Een plek gevonden en mooi ingericht door Sara en Liesbeth van Hotel Chevalier.

Ik heb toch al een paar keer mogen samenwerken met deze 2 charmante dames en telkens slagen Sara en Liesbeth er in om een persoonlijke touch te geven aan elk koppel hun dag. Als je op zoek bent naar een locatie, naar leveranciers voor je dag, catering, decoratie (dat ze vaak zelf ontwerpen op maat van het koppel!), drukwerk, bloemen,... Kortom: als je zonder stress je trouwdag wil beleven, georganiseerd door 2 sympathieke dames met een geoefend oog voor details, is het een slimme reflex om hen even te contacteren.

Het werd een zeer persoonlijke en emotionele ceremonie met veel speeches van goede vrienden en familie.   Zeer knap in goede banen geleid door Lieke Biesemans van Stories by Mabel.  Het was de eerste keer dat ik haar aan het werk zag en ik moet eerlijk toegeven: ik dacht dat zij iemand van de familie of één van de vrienden was.  Zo persoonlijk, gedetailleerd en voorbereid, vol met verhalen, zeer straf.  Zo ook het verhaal van het aanzoek door Wouter.  Een verhaal waarbij Emma thuis komt en de tafel vol met kaarsen staat, overal liggen liefdesbrieven en foto's van elkaar.  Daar krijgt ze de opdracht om naar haar ouderlijk huis te gaan, waar ze weer, omringd door kaarsen en foto's van al hun reizen, op pad wordt gestuurd.  Deze keer naar hun huis en praktijk in aanbouw.  Kaarsen, kaarsen, kaarsen een brief, foto's van sleutelmomenten in hun relatie en een kaartje met de tekst:' adem nu heel diep in en uit en sluit je ogen'.  En toen stond Wouter daar, ging op de knie en vroeg Emma ten huwelijk.   Romantisch or what?  Weinig ogen bleven droog tijdens deze mooie verhalen.

Na de glühwein en marshmallows ging het richting Saffelaere in de buurt van Gent

Het huwelijk in het Kasteel van Saffelaere:

Het kasteel is gebouwd rond 1900 en er is lang een bloemisterij en dokterspraktijk in gevestigd geweest. Nu een prachtige feestzaal met verschillende zalen en restaurant en een menukaart om U tegen te zeggen.

Heel het diner werd opgeluisterd door Jaques Vandevelde, harpist en ... harpenbouwer (!).  Hij kon moeiteloos vanuit 'Riders on the storm', van the Doors overgaan naar 'Smoke on the water' van Deep purple, om vervolgens stevig door te gaan met 'Paint it black' van The Rolling Stones.  Songs niet per definitie geschreven voor harp en daardoor ietwat, laat ons zeggen, aparte versies.

Na de taart en de openingsdans, brak het feest los, dat ongetwijfeld nog tot de vroege uurtjes doorging.

Een top-dag!

Waarvan hebben ze het meest genoten?

Onze dag was de mooiste van ons leven, een droomdag ! We hebben het meest genoten van de ceremonie en van de shoot. Zalige momenten voor ons samen..

Hebben ze nog tips voor aanstaande bruiden en bruidegommen?

‘Vooral niet nadenken of stressen, jezelf overgeven aan die grote spannende dag en gewoonweg genieten, van elk moment!  De tijd nemen om stil te staan bij elke moment die je beleeft die dag, rondom je kijken en alles wat je kan opnemen.  Je trouwdag niet vol proppen en kiezen voor een niet te strak schema zo dat je de hele dag relax kan genieten en niet op je horloge hoeft te kijken.  Je kan bv. de trouw voor de wet op een andere dag plannen.  Denk out of the box, niks moet alles mag.  last but not least: Geert kiezen als wedding-fotograaf, it doesn't get any better ;-)’

Foto’s

EW kasteel van saffelaere trouw emma en wouter huwelijk ext-1-1.jpg
kasteel van saffelaere trouw emma en wouter huwelijk-25.jpg

De leveranciers:

Fotograaf: Geert Peeters

Wedding planning en decoratie: Hotel Chevalier

Ceremonie: Lieke Biesemans, Stories by Mabel

Feestzaal: Kasteel van Saffelaere

Bloemen: Bloemenateljee Wim De Ruyver

Bruidskleed: Le Chapeau

Pak: Café Costume

Ringen: Slaets

Catering: via Kasteel van Saffelaere

DJ: via Kasteel van Saffelaere

Make up Tatjana Franssen

Kapster: Laurie Van den Brand