FAQ Newborn

— Hier vind je meer informatie over de werkwijze en het verloop van een Newborn fotosessie.  Scrol naar beneden voor de info.FAQ Newborn

Waarom een Newborn shoot?

Het is een momentopname van een periode die nooit meer terugkeert. Op vier weken ziet jullie oogappel er al volledig anders uit. De details en kleine kenmerken zijn op dit ogenbik uniek en het is dus letterlijk een ‘once in a lifetime’ moment. Als professionele fotograaf kan ik deze details perfect vastleggen, in het mooiste licht.

Wanneer plan ik het best een newborn sessie?

De beste moment om de New Born sessie te houden, is de week vlak na de kraamweek, tot ongeveer 2 weken na de geboorte. Als de baby wat ouder is, wordt hij/zij zich meer bewust van de omgeving en slaapt hij/zij minder diep.  Ook is er minder kans op baby acne, dat rond de 3 weken kan opkomen.

Geef snel de bevallingsdatum door via mail, dan kijk ik of ik deze periode vrij ben. Ik hou altijd ruimte om de afspraak te verschuiven.

Wat doe ik als mijn kindje vroeger/later geboren wordt?

Je neemt zo snel mogelijk telefonisch contact op met mij. Zo kunnen wij samen op zoek gaan naar een nieuwe datum. Ik hou hiermee rekening en hou een plaatsje vroeger en later vrij in mijn agenda.

Waarom vindt een newborn fotosessies altijd in je fotostudio plaats?

De combinatie van daglicht (‘God’s light’, zo wordt daglicht omschreven bij fotografen) en zeer zacht flitslicht is de belangrijkste reden voor mijn bepaalde, unieke stijl. Dankzij deze techniek kan er vanuit verschillende hoeken gefotografeerd worden, zonder technische restricties, zodat jullie kindje helemaal zichzelf kan zijn.  Bovendien is het in de fotostudio altijd de juiste temperatuur.

Wat mag ik verwachten tijdens een newborn fotosessie?

Genieten! Een gewone sessie duurt vaak 2 à 3 uur, met tijd voor voedingen, pamperwissels en knuffelmomentjes. Omdat je baby vaak zeer licht gekleed of gewrapped is tijdens de sessie wordt de studio verwarmd, kleed je dus niet te warm. De veiligheid en het comfort van de pasgeborene is het belangrijkste, daarom zal ik nooit een baby poseren in een ongemakkelijke of onveilige positie. Wel raad ik aan om de baby zo lang mogelijk wakker te houden onderweg naar mij en ter plaatse eten te geven. Dan slapen ze meestal wat vaster en is het makkelijker werken. Ik weet het, dat is niet altijd mogelijk, dus als het niet kan: niet over stressen :-) Voel je zeker niet gedwongen om een flesje te geven. Borstvoeding geven kan. Soms is een tutje een oplossing, maar enkel al de ouders hiermee in stemmen. We volgen het tempo van de baby.

Wat moet ik meebrengen?

Niets!  Mijn stijl is sober en stijlvol.  Met een minimum aan props gaat de aandacht op de foto volledig naar je baby.  Het is tijdens de sessie dan ook niet nodig om veel tijd te steken in het goed krijgen van die spullen.  Er zijn de nodige dekentjes  aanwezig, maar je kan gerust zelf iets mee brengen. Probeer witte en glanzende materialen te vermijden.

Kan ik de digitale beelden aankopen?

Digitale bestanden worden enkel bij de geprinte producten geleverd. Ik vind dat de foto’s die ik voor jou creëer enkel op de mooiste prints mogen getoond worden. Geprinte foto’s zijn de enige manier om jarenlang te genieten van jullie mooie herinneringen. Daarom worden ze zo minutieus bewerkt zodat ze klaar zijn voor prints. Ik lever prints van de beste kwaliteit die de tijd doorstaan. Je krijgt dus sowieso de 6 digitale beelden uit het accordion boekje in hoge resolutie.. Dit samen met een online gallery, om de foto’s te tonen aan vrienden en familie.

Met hoeveel mogen wij op de foto?

Mijn studio is bewust compact gehouden om sfeer en rust uit te stralen voor zowel New Born als de portretten. Uiteraard kunnen jullie er bij! Zelfs de grote broer of zus. Zorg wel dat broer of zus voldoende afleiding heeft.  Desnoods iemand meenemen om er op te passen, zodat jullie volop kunnen genieten. Voor grote groepen kom ik graag af op een vooraf bepaalde locatie. Contacteer mij op voorhand, zodat we de gepaste prijsafspraken kunnen maken. Als je zelf graag mee op de foto wil, is ‘huid op huid’ het mooiste. Als je dit niet ziet zitten, breng dan een aantal neutrale, kledingstukken mee, met zachte (pastel) kleuren. Ook kleuren als beige, grijs en lichtbruin zijn rustig en neutraal en geven alle aandacht aan je baby.

Wanneer ontvang ik mijn foto’s?

Na het plaatsen van jou bestelling ga ik aan de slag. Binnen een 20 tot 30 dagen kan je de volledige bestelling verwachten.

Kan ik bij jou een cadeaubon kopen?

Jazeker! Het komt vaak voor dat grootouders een Newborn shoot cadeau doen aan hun kinderen. Zo weten ze zelf dat ze mooie foto’s zullen krijgen van hun kleinkind :-)

 
Screenshot 2019-01-18 11.32.17.png
 

Doe jij ook zwangerschapsshoots?

Zeker! Deze plan je het beste in tussen week 32 en 36. Op dit moment staat je buik het mooiste en straal je het meeste. Voor een aangepast prijsofferte klik hier.

Kunnen mijn foto’s gepubliceerd worden in sociale media of in print?

Voor mij is het belangrijk om mijn werk te kunnen tonen. Ook het indienen voor wedstrijden, is daar een groot onderdeel van. Ik geef geen namen, tenzij anders is overeengekomen. de volledige uitleg staat bij de algemene voorwaarden. Mocht dit een probleem zijn, omdat je een publiek figuur bent of een grondige reden voor heeft, kan ik hier een uitzondering maken. Hierdoor worden al de prijzen en tarieven 30% duurder.

Om terug te gaan naar het aanvraagformulier, klik hier