BLOG | gastartikel | Babysits | kinderen op je bruiloft, hoe ga je daar mee om?

Canal trouw Fran en Jozef foto-1.jpg

Kinderen op trouwfeesten:

Ik hou van baby’s en kinderen op trouwfeesten. Ze zijn onvoorspelbaar, spontaan en ze zorgen voor zeer veel ambiance! Mooie foto’s gegarandeerd. Maar voor de meeste ouders een dagtaak om ze bezig te houden. Zeker als je trouwt en het zijn… jouw kinderen. Maar ook waneer je vrienden uitnodigt met kinderen, kan het behoorlijk onvoorspelbaar zijn.

Daarom is het altijd handig om iemand mee te hebben om op de kinderen te letten. Laat dat nu net hetgeen zijn waar Babysits zich mee bezig houdt. Zoek en contacteer eenvoudig een incidentele of structurele babysitter voor kinderen via hun website en app. Zo kan je door heel België (en zelfs in +24 andere landen) op zoek naar een geschikte babysitter!

Toen ze vroegen of ze een gastartikel mochten schrijven, zei ik uiteraard meteen ja:

Gastartikel Babysits:

Kinderen uitnodigen op je bruiloft? Waar kun je rekening mee houden?

Het bekende debat, je kent het wel: “Kinderen uitnodigen op onze bruiloft, ja of nee?” Wanneer jij en je partner zelf kinderen of veel kinderen in de familie hebben, is het vaak een vanzelfsprekende keuze om hen te betrekken op de dag van jullie bruiloft. Dit geldt echter niet voor ieder bruidspaar. Sommigen nodigen nu eenmaal graag gasten met kinderen uit en anderen simpelweg niet. Iedereen is vrij in deze keuze, het is immers jouw grote dag! Het betrekken van kinderen levert echter mooie momenten op. Maar wat zijn deze pluspunten en waar kun je allemaal rekening mee houden?

De pluspunten

Wanneer je de keuze maakt om kinderen te betrekken, is de kans uiteindelijk groter dat meerdere gasten beschikbaar zullen zijn. De ouders onder ons hoeven zich namelijk dan geen zorgen te maken over het vinden van opvang voor hun kind(eren) tijdens de avonduren. Op deze manier kunnen zij met het hele gezin op stap en hoeft jullie gastenlijst niet onnodig ingekort te worden. Een win-win situatie.

Verder kan het zo zijn dat jij en je partner liever een rustige ceremonie willen houden gevolgd door een adult-only feest. Dit is erg begrijpelijk en totaal niet egoïstisch. Aan de andere kant kunnen de kinderen wel echte sfeermakers zijn. Tijdens de ceremonie als bloemenmeisjes bijvoorbeeld of tijdens het feest als dansende entertainers. Je hoeft in dit geval zeker niet bang te zijn voor een lege dansvloer!

Tenslotte, leidt het betrekken van kinderen op jullie bruiloft ongetwijfeld tot mooie foto’s die bewaard kunnen worden ter herinnering aan jullie speciale dag. Het plaatje is immers pas echt compleet wanneer jullie eigen kinderen of dierbare neefjes en nichtjes er ook op staan!

Waar kun je rekening mee houden?

Verder blijft de vraag waar je allemaal mogelijk rekening mee kunt houden, wanneer je jouw bruiloft organiseert rondom de aanwezigheid van kinderen. Het kan bijvoorbeeld een goed idee zijn om belangrijke functies aan hen toe te wijzen. Denk hierbij aan bloemenmeisjes, ringdragers, bruidsmeisjes en -jongens. Op deze manier zullen zij zich ook betrokken voelen en is de kans klein dat zij zich zullen vervelen.

Daarnaast kan het erg handig zijn om rekening te houden met de locatie. Zo kun je er zeker van zijn dat het voorzien is van een extra ruimte waarin de kinderen kunnen spelen of waar een moeder in alle rust borstvoeding kan geven aan haar baby.

Tot slot, kun je bij het organiseren van jouw bruiloft overwegen om een babysitter in te huren die de kinderen bezig kan houden in de extra ruimte. Op deze manier kunnen de volwassenen onderling ongestoord genieten van het feest. En zelfs wanneer je ervoor kiest om een adult-only bruiloft te organiseren, kun je de gasten doorverwijzen naar een babysit platform zoals Babysits door dit vooraf op de uitnodiging te vermelden.

Babysits: www.babysits.be

Geert Peeters